2016. augusztus 28., vasárnap

Cat - kritika #7 - N. Chloe Bowden - Hogyan éld túl a gimit

Sziasztok drága cukorfalatok! 
Ezen a szép, derűs vasárnap délutánon a drága N. Chloe Bowden Hogyan éld túl a gimit c.mű blogjának kritikájával jelentkezem felétek. Jelenleg inaktív vagyok kritika írás terén, de igyekszem aktívan befejezni a kért rendeléseket. Ha esetleg tetszett a kritika várom visszajelzéseteket. Remélem senkit nem bántok meg, mert nem ez volt a célom. 
Nos nem is húzom tovább a szót, csapjunk hát bele!  


Hogyan éld túl a gimit

A kinézet:

1. A fejléc:  Nagyon tetszik ez a saját készítésű fejléced. Iszonyatosan tetszik ez a világoskék szín, a háttér és a lány is szépen van kivágva. A cím is nagyon jól van elhelyezve, kiolvasható betűtípust választottál. Egy rossz szót sem tudok írni, mert egy ilyen szép fejlécet én is szívesen elfogadnék akármelyik blogomra.      (6/6)

2. Háttér:   Tökéletesen illik a fejléchez, ahogy a bejegyzések és a modulok fehér színéhez. Remek választás volt.  (2/ 2)

3. Bejegyzések, modulok háttere : A bejegyzések és a modulok háttere egy alap fehéres háttér, ami tökéletesen passzol ehhez a világos kék színhez.  (2/ 2)

4. Betűszín, betűtípus, betűméret: Ez a szintén kékes betűszín, egy sima egyszerű Times New Roman (talán, ha jól tippelem.) betűtípussal és a 14-es (?) betűmérettel tökéletes választás.   (3/ 3)

5. A modulok: Nagyon szépen, rendezetten elvan helyezve minden. Semmi sem hiányzik, kivan téve minden a Fülszövegtől ( Ismertetőtől) kezdve a kiemelt cserékig, olvasókig, chat- ig, nézettségig, információkon át a figyelmeztetésig.  Nagyon tetszik a modulok betűtípusa, mert nem az a hú de nagyon csicsáns betűtípus, ellenben nagyon szép és olvasható, figyelem felkeltő. Az is tetszik, hogy mindegyik modulnál nagyobb az első betű és valamivel erősebben félkövérebb, és ha jól gondolom valami kis árnyékot is kapott.  (10/10)

6. Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb.:  A fejléced nagyon egyedi és ötletes, ahogy a blogod is. A könyvborítót kezdetben hiába kerestem, már épp felakartam adni a kutatást, mikor megláttam a wattpedes elérhetőséged, így láttam fent van a történeted a wattpeden is. Mikor megláttam nagyon megtetszett és el kell mondjam simán elképzelném egy könyvesbolt polcán! Nagyon szép és igényes munka.  (5/ 5)

7. Összhatás: A blogod kinézete nagyon szép és igényes, amin én csak bámultam. A kinézet már felkeltette az érdeklődésem, és pozitív, jókedvet áraszt. Én egy precíz, igényes embernek tartalak már csak így a blogodra nézve is (és mert a többi blogodra is ránéztem. Aztán, lehet tévedek nem tudhatom.)   (5/ 5)

A kinézet összesen: 38/38  

Tartalom: 

1. Cím: Hogyan éld túl a gimit.. (Hogyan éljem túl a szakközepet? :') ) Hupika ez most nem poénkodásról kéne szóljon. Mindenesetre nekem nagyon tetszik ez a cím, magyar, találó és érdekes. (6/6)

2. Fülszöveg: Ha egy fülszövegbe bele lehet szeretni első olvasásra, akkor én most beleszerettem a te blogod fülszövegjébe! Lényegre törő, izgalmas, rejtélyes, figyelem felkeltő, olvasókat vonzó. Tökéletes! (5/5)

3. Az oldalak: Eleinte mikor még szortíroztuk a lányokkal ki melyik blogra írjon kritikát, mert egy páran nem kértek konkrét személytől ( ahogy te sem), rákattintott a blogra és keresni kezdtem a menüt.. Én mint szemüveges szőke bolond lány, nem is néztem a fejléc felé, végül yeah megtaláltam. Azt kell mondjam nagyon tetszik, hogy szintén olyan fehér akárcsak a bejegyzések és a modulok háttere, tökéletes. A betűtípus is nagyon jó, passzol a modulok és a bejegyzések hátteréhez, ahogy a színük és a méretük is. Ezen kívül szinte minden megtalálható, csak a könyvborítót nem láttam kitéve.  (4/4)

4. Prológus:  Azt kell mondjam, engem is nagyon megfogtál a prológussal. Egyetlen egy helyesírási hibát sem találtam, mindemellett élvezhető volt, és tisztára ismerős Maja és Hanna testvéri viszonya. Annyi a különbség, hogy én lennék az idősebb fél, és nekem hörcsög és macska mániám van. Lényegre visszatérve, nagyon élvezhető és szerethető volt az egész prológus, és szintén magamra ismertem Maja félelmét olvasva, hogy jaj mi lesz a gimi első évében, én szintén így paráztam a 9.-től az egészségügyi szakközepet megkezdve. (2/2)

5. A történet: Tudom, tudom, hogy sokan mondják, hogy mennyire unalmasak a gimis sztorik és hogy mennyire kimentek már a "divatból" viszont én mégsem így kezdtem neki elolvasni a prológust. Olvastam már unalmas tucat gimis sablon blogot, de a tiéd nem az! Már a prológus is megfogott, és a fülszöveg is. Nagyon érdekes kis történet, arról, hogy Maja, hogy éli túl a gimit. hogy szerez barátokat és milyen kalandjai lesznek. (5/5)

6. Leírások, párbeszédek, karakterek: A leírások nagyon érthetőek, érdekesen van fogalmazva a párbeszédek is nagyon jók. Maját egyenesen megkedveltem, de igazából az összes karakter szerethető, és szimpatikus volt számomra. (6/6)

7. Stílus, fogalmazás: Nagyon szerethetően, egyedin és ötletesen írsz és fogalmazol. Én egyből beleszerettem az írásodba, ha lehet ezt írni. Egyedi, érthető, szerethető és ötletes ahogyan írsz és fogalmazol. Kevés gimis blog fog meg engem, mit olvasót, de a tiéd most már közéjük tartozik. (5/5)

8. Helyesírás, szókincs: Igazából szinte alig találtam helyesírási hibát, néhol egy-két elírást, vagy betűkihagyást de ezen kívül remek. Nagyon jó szókinccsel rendelkezel, talán ezáltal is szerethető és élvezhető ez a kis történet. (5/4) 

9. Hitelesség, történetvezetés: Nagyon hiteles, elhihető a sztori. Beletudtam élni magam ahogy olvastam az egészet, mintha én lennék Maja, vagy legalábbis én is az osztály része lennék. A történet vezetésed igen igényes és precíz munka, mert nem sietsz vele. A megadott idő elteltével hozod a részeket amik precízen, hibák nélkül izgalmasan élvezhetően jelennek meg. (5/5)

10. Ötletesség, egyediség + trailer: Igazból ha azt veszem szempontnak, hogy a sok gimis blog lassan már egy külön kategóriát érdemel bármilyen versenyben és már lassan tucat lesz.. Na ha pont ezt nézem szem előtt, azt kell mondjam igen ötletes, egyedi mind a blog, mind a történet. Igen szerethető és egyéni ez a kis sztori, nem tucat mint egy-két általam már olvasott gimis blog. Azt az egyet sajnáltam, hogy bár még régebben mikor nyílt a blog és kitetted a trailert, akkor megtudtam nézni, de sajnos ma már hiába kattintottam rá hibát jelzett ki a youtube, mert valami gond volt a videóval.. Én pedig ezzel a szar memóriámmal újra meg szerettem volna nézni. Javaslom töltsd fel újra vagy nem tudom. (5/4)

A tartalom összesen: 48/46 

Kedves N. Chloe Bowden!
Nagyon szép és igényes a blogod. El kell mondjam nagy kedvel lendültem bele, így hogy láttam milyen szép és igényes a kinézet, aztán elolvasva még jobban beleszerettem a sztoriba is. Azt mondják az embernek, hogy ne a borító alapján ítélje a könyvet, nos nekem a kinézetet is néznem kell (ha teljes körű kritikát kérnek), és jó volt látni, hogy ennyire összeszedetten, nagy odafigyeléssel vagy a blogod kinézete és a történet vezetése iránt is. Öröm volt olvasni az egész történetet és megírni ezt a kritikát. Nem szokásom bármilyen történetes blogra is feliratkozni ami nem tetszik, de a te blogod nagyon tetszett, így feliratkozom! Köszönöm szépen, hogy én írhattam ezt a kritikát, és hogy ilyen jól és élvezhetően, szerethetően írod és vezeted a blogod! További sok sikert és sok olvasót kívánok neked!

 További szép napot/estét kívánok minden erre tévedőnek! 
Erre lábatlankodott: 
xx Cat L. Loud

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Először is, elnézést a késői reagálásért, sajnos az iskolaidő kicsit keresztbe tett az online-életemnek. :D
    Köszönöm a kritikát, nagyon jó volt olvasni a véleményed, és mindenképp figyelni fogok az elírásokra, meg minden egyébre. Az előzetest sajnos tiltotta a YouTube, így most már Indavideón érhető el, amit persze nem vettem volna észre, ha nem figyelmeztetsz ezzel kapcsolatban. :)
    Ölelés, Chloe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj elnézést a késői válaszért! :( Én is dettó ugyanígy vagyok ezzel! :( Örülök, hogy segíthettem! További jó blogolást! :)
      Ölel, Cat L. Loud

      Törlés

Theme by Lydia (css)
and Leona(header)