2016. szeptember 30., péntek

Cat - kritika #9 - Árpád József Szűcs - Fedeletta Fanfiction

Sziasztok drágáim!

Ma ismét Árpád József Szűcs egyik blogjának kritikájával jelentkezem. Előre is elnézést szeretnék kérni, ha esetleg bármi bántót írnék. Illetve megszeretnék kérni minden tőlem kritika rendelőt, hogy ha már megírtam a kritikáját, akkor legalább vegye arra a fáradtságot, hogy írja oda kommentben, hogy köszöni, de pont letojja a véleményem, vagy esetleg nem érdekli. Nem  még vagy 2-3 blogjára pont tőlem kérjen kritikát.. Nem szeretnék gernyó lenni, de nekem ez rohadt szarul esik, hogy veszem a fáradtságom, elolvasom a történetet, hogy tudjak tanácsot adni és még egy apró kis változást nem látok a blogján.. Most még elkészítem ezt az egy kritikát, úgy hogy akkor amikor rendelték INAKTÍV voltam, és már akkor láttam nem tettek semmit sem, hiába írtam tanácsot. Viszont a késebbiekben nem fogok kritikát írni annak, aki rendelt tőlem kritikát másik blogjára és tojt arra amit én megírtam kritikát.. Nem robot vagyok aki gépel, érzések nélkül, meg ráérek.. Azért vagyok, hogy segítsek, de nekem is esnek szarul dolgok..

Sajnálom, de ez most kijött.. De nem húzom tovább a szót kezdjünk bele!

Fedeletta Fanfiction





A kinézet:

1. A fejléc: Sajnálom, de nekem ez a fejléc egyáltalán nem tetszik. Értékelem az igyekezeted, mert látom, hogy te készítetted, de ezt nem tettem volna ki. Violetta jól van kivágva, viszont a fiú főszereplő Fede ( jól írom? :') ) lábánál látszik a fehéres háttér. Az alap egy sima kép, meg rá van téve egy szívecske és a cím.. Ne haragudj de ez egy nagyon kezdő..A cím betűtípusa sem tetszetős.. Javaslom rendelj valakitől e-mailban! (6/2)

2. Háttér: Megint csak ugyanaz a hiba, ami a másik blogodnál. A háttér egy kép, ami nem is látszik és nem is illik a fejléchez.. Válassz egy egyszerű színt, ami illik a rendelt fejléchez. (2/0)

3. Bejegyzések, modulok háttere: Maga ez a kék jó, és illik a fejléchez. Viszont ezt külső háttérnek jobban eltudnám képzelni, és erre a belsőre egy halványabb kéket. Viszont ez mindenképpen jobban illik a fejléchez, mint a külső háttér, és jobb egy szín, mint a kék- rikító sárga.. (2/1)

4. Betűszín, betűtípus, betűméret:  Egy betűtípust használj, mert ez a legjobb, és nem a színekkel kell feltűnősködni. Javaslom használj egy egyszerű betűtípust pl. Georgia, Times New Roman - t, ezt pedig a modulokra állítsd be! Betűméretnek pedig elég 12-14 nem pedig lóbetűket kellene használni. Illetve javaslom a fekete betűszínt! (3/0)

5. A modulok: Nos, nekem itt a menüt kellene kritizálnom, ami itt kicsit hiányos, és el van dugva. Javaslom javítsd ki, mert úgy minden jobban át tekinthetőbb. Oldalról a Chat amin egyszerűbben lehet neked üzenetet hagyni (akár csere, akár kritika miatt, stb.) és az állandó feliratkozás, mert az lent legalul nem az és legalul senki nem látja..Illetve a menü bővítésén és a chaten kívül a fülszöveg, illetve a cserék. (10/0)

6.Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb.: A könyvborító hiányzik (ami itt sokat nyom a latba!) , javaslom rendelj egy szép igényeset. Maga a design egy egyszerű kezdő design (amikkel nincs problémám mert én sem Deviantart-osat készítek) , ami kezdő munka. Javaslom rendelj egyet valakitől e-mailban! (5/0)

7.Összhatás: Javaslom cseréld le a hátteret, arról a képről amin Violetta van. Az egyik okom, hogy nem is látszik másik, hogy elvonja a figyelmet a fejlécről. Illetve a betűtípust és a betűszínt változtasd egyformára (tipp: Georgia, fekete, 12-14 méret), mert így nagyon szétszort, összecsapott és sietős, igénytelen bloghatást kelt. Egyébként a kék-rózsaszín összeállítás jó, de javaslom rendelj egy teljes designt. (5/2)

A kinézet összesen: 33/5
      

Tartalom:

1. A cím: Maga a cím Fedeletta, számomra nem egyedi.. Nem tudom miért, de rám semmilyen hatást nem tesz. Egyáltalán nem azon kattog az agyam, hogy ezt elszeretném olvasni, hú de izgalmas.. Értem hogy a két szereplő neve miatt lett ez, de szerintem ez átlagos. (6/3)
2.Fülszöveg: Sajnos nem találtam, ami eléggé baj, mert ezzel kelted fel a figyelmét a leendő olvasóidnak. Gondolj bele bemész egy könyvesboltba, kezedbe fogsz egy könyvet mi az első dolog amit teszel? Naná, hogy megnézed a hátulján egy kisebb fülszöveget/tartalmat, ami alapján eldöntöd tetszik-e és megveszed avagy sem. Legalábbis én nem borító meg író alapján döntök. Pl.: Én nem olvastam még életemben 1 SZJG könyvet sem (nem állítóm, hogy nem jó, mert több pozitív jelzést kapok. De nem szeretném elolvasni, számomra ez olyan, mint az apple iphone.) , viszont Leiner Laura Akkor szakítsunk könyvét egyenesen imádtam, és együtt éreztem a szereplőkkel és sírtam illetve nevettem együtt a könyvbeli szereplőkkel, ha olyan jelenetek voltak. Mert egyszerűen fantasztikus volt. Szóval összességében arra akartam volna kilyukadni, hogy lehet sokan ismernek a blogger világban és jó a blogod kinézete, de az egy readás, ha nincs ütős fülszöveged.. Anélkül nem tudod megfogni az olvasót. (5/0)
3.Az oldalak: Legalul találtam meg a menüt, ami a szereplőkből és a főoldalból állt. Igazából szereplők menünél ne sorolj fel minden kisebb szereplőt engem bezavart nagyon. Főleg, hogy én nem is nézek Violetát (tudom hogy néz ki), de egy rendezett kép csomagot javaslom rendelj, csak a legfontosabb szereplőknek aztán 1-2 mellékszereplőt írj még ki de úristen ne ennyit.. Vagy legalább ne egyből! Nagyon sok szereplő van és kép nélkül bezavarodni. Az pedig nem megoldás, hogy a fejezetekbe illesztesz be 526 képet, mintha film lenne egy bejegyzés. A menüt bővítsd ki hiányzik a Fejezetek, Könyvborító&Trailer illetve Kritikák és elismerések modul. Illetve a Chatet tedd be, mert így nem lehet elérni. (4/2)
4. A prológus: Nincs, de ez nem is baj. Nem kötelező, és nem mindenki ír. (0/0)
5. A történet: Maga a történet így az elejébe beleolvasva aranyos, és a Violetta fanok tuti imádni fogják, de nagyon el lett sietve. Kicsivel több érzelem kellene bele, és ezeket leírni. Illetve az embereknél is, például, hogy néznek ki, milyen első hatást tett Fedére a csapat egy - két tagja mikor meglátta őket, stb. Nem kellene sietni, hogy piff-puff a 2.-3. résznél összejönnek. Így semmi izgalom nincs.. (5/2)
6.Leírások, párbeszédek, karakterek: Igazából nagyon kevés leírás van, és sok párbeszéd. Ez azért rossz, mert így kevesebb érzést váltasz ki az olvasókból. Javaslom írj többet. Párbeszédek igazából nagyon sok ( a kis bejegyzést nézve) és már az elején szerelmi vallomást tenni.. Karakterekről, igazából nagyon az elejét olvastam el és meg kell mondjam nekem annyira nem jön be a Violetta sorozat, de ettől független itt Vilu sem. Egyből szakít Leóval és semmi rosszkedv semmi, illetve semmi kifejtett indok, aztán meg viszont szerelmet vall Fedének? Nekem az egész elsietett és alap. 
(6/1)
7.Stílus, fogalmazás: Nagyon el van sietve a történet már az elején. Kicsit húzni kéne az olvasókat.. Nagyon alap a fogalmazás, és nagyon kevés 1-1 rész.. 1 bejegyzés minimum 1-2 world oldal, nem pedig ilyen kevés. (5/2)
8.Helyesírás, szókincs: Ne haragudj meg, de ez alap. Mondjuk egy történet így is lehet jó, hogy alap a szókincs, és az idő folyamán ez bővülhet, viszont a fogalmazás tényleg nagyon alap. Rövidek a mondatok és semmi izgalom nincs benne, és nem tudtam beleélni magam a történetbe. Smileyt semmi képpen ne használj a bejegyzésnél, max. ha az elején kis információt írsz. Illetve a kötőjelnél ami a mondat előtt jelzi, hogy a beszélő mit mond na a kötőjel után (ez után: -) nyomj egy szóközt. 

Első két rész kisebb javítása: 

Az első napom az új suliban
1. évad 1.rész


               FEDERICO

Sziasztok,Federico vagyok a barátaimnak csak Fede, épp most költöztem anyukám egyik barátjához mert egy zenei iskolába az On Beat stúdióba vettek fel cserediáknak...

Rólam tudni kell hogy utálom a hazug embereket,taszítanak és nem értem mire jó az ha átvered az embert,persze a jó cél érdekében én is hazudtam már... :)
Beléptem a stúdióba de nem volt ott senki,a hely nagyon szép...
Egy lány is elveszettnek tűnt így hát odamentem hozzá.
- Szia Federico vagyok,téged hogy hívnak?
- Violettának,biztos te leszel az új cserediák.
- Igen,és itt minden lány olyan mint te?
- Miért én milyen vagyok?
- Közvetlen. :D
- Hát jó... :)
- És van barátod?
- Igen,van a neve León szerintem nagyon jól ellesztek,majd megismered Natyt,Camit,Frant,Bradwayt,Andrést,Thomast,Diegot,Larat,Maxit,Ludmit,Napot,Brac-ot és Martinát.
Mindenki nagyon jó fej bár Ludmila egy kicsit egocentrikus.

                                                                  
 VIOLETTA
- Sziasztok,én Violetta vagyok a barátaimnak csak Vilu,van barátom akit Leónnak hívnak,de van egy ellenségem akit Ludmillának,őt senki se kedveli csak Naty aki hogy is mondjam... Ludmila testőre...
Mindent megtesz neki amit kér... kifesti a lábujjkörmét,hoz neki szénsavmentes vizet... de Ludmila csak árt neki...
Fél éve járok ide,de mivel az anyukám a híres opera énekesnő,María Samarego 4 éves koromban elhunyt így apám tiltja tőlem az éneklést és a táncot,csak zongorázni enged...
Van egy nevelőnőm Angie, aki a stúdióban az énektanár is,ráadásul pár napja tudtam meg hogy a nagynéném is.
Múlthéten megszöktem apám és Jade esküvőjéről,az a nő egy hárpia nem is érem apa mit lát benne...
De ezt nem azért tettem , hogy megakadályozzam az esküvőt,hanem mert fel akartam lépni a színházi darabban,ami sikerült is. Elénekeltem a Te Creo című számomat a barátaimmal (Cami,Maxi,Fran)
Naty helyett...


                                                                     FEDERICO
Nagyban beszélgettünk Viluval amikor bejöttek a többiek,a pasija egyből féltékeny lett... nem is értem miért... mit akarna tőlem egy olyan szuper csaj mint ő... 
Megismertem a stúdió alapítóját Antoniót,a stúdió igazgatóját és tánc  tanárját Gregoriót,a stúdió hangszertanárát Betót,a stúdió ének tanárját Angiet és még 2 tánctanárt Pablót és Jackiet.
A srácok közül szimpatikus nekem Diego,Maxi,Broadway és Braco...
A többieket annyira nem nagyon ismerem...
Csajok közül Vilu,Fran és Cami akik nagyon jó fejek.
Amikor hazamentem nem várt ember fogadott... Violetta.
Megtudtam a titkait és megígértem hogy nem szólok senkinek,tudom hogy a zene a szenvedélye mert nekem is az.

A reality
1.évad 2.rész


       FEDERICO

Azt mondták indulni fog egy reality,és a nyertessel felvesznek egy CD-t egy video klipet és számos koncertje lesz szerte a világon.

Már lehet jelentkezni rá,meggyőztem Vilut, hogy iratkozzon fel mert az apja elment 2 hetes üzleti útra.
A meghallgatáson mindenki azt énekel amit akar, én a Te esperarét fogom.
Vilu az En mi mundot, Cami a Peligrosamente bellast,Fran a Cómo Quierest, Ludmila a Si Es Por Amort, Naty a Junto a tit, León a Voy por tit,Diego a Ser Quien Soyt, Thomás az Ahí esterarét,
Braco a Yo soy asít,Napo az Entre dos Mundost, Martina a Siempre brillarást, Broadway a Veo,veot  és ennyit tudok, remélem mindenkinek jól fog sikerülni. Bár csak 8-at választanak...

- Kezdődjék a meghallgatás -Mondta Marotti.
- Az első fellépő: Violetta
https://www.youtube.com/watch?v=frdtbBw_Zeo
- A második fellépő: Diego
https://www.youtube.com/watch?v=OP6KJhrgqds
- A harmadik fellépő: Federico
https://www.youtube.com/watch?v=Z7m7QCFX7Ho
- A 4. fellépő: Martina
https://www.youtube.com/watch?v=O6RimxEkDPM
- Az 5. fellépő: León
https://www.youtube.com/watch?v=RdN4Occxdsw
és így mentünk tovább...

EREDMÉNYHIRDETÉS:


- Az 1. továbbjutó az nem más mint: Federico
- A 2. továbbjutó az nem más mint: Ludmila
- A 3. továbbjutó az nem más mint: Camila
- A 4. továbbjutó az nem más mint: Martina
- Az 5. továbbjutó az nem más mint: León
- A 6. továbbjutó az nem más mint: Francesca
- A 7. továbbjutó az nem más mint: Broadway
- A 8. továbbjutó az nem más mint: Violetta

- Gratulálunk nekik.
Holnap lesz egy közös koreográfia és egy egyéni éneklés mindenkitől és majd kiválasztják a nézők a top 4-et...A Tienes el Talentot kell majd elénekelnetek és arra kell majd táncolni,akik nem jutottak be ne keseredjenek,lesznek még versenyek...

Ma amúgy nagyon csinos volt Vilu, meg szép,meg ...
Lehet hogy érzek valamit iránta?
Nem az nem lehet...


Kisebb vessző és szóköz hibákat találtam de ezek apróságok, amikre ha odafigyelsz tökéletes lesz a blog! 

(5/3)

9.Hitelesség és történetvezetés: Hiába lenne hihető a történet nagyon elvan sietve, így nem tudom beleélni magam ebbe. Nagyon elvan sietve már a legelején. Javaslom írj részletesebben és többet egy részt. (5/2)
10. Ötletesség, egyediség + trailer: Ne haragudj/haragudjatok meg de nekem ez az egész történet alap, és nagyon sok Violetta fanfic van, kb. annyi mint 1D.. Trailert nem találtam amit nagyon szívesen kritizáltam volna, és ez hiányos szóval javaslom rendelj. (5/2)

A tartalom összesen: 46/17

Meg kell valljam nem tudom, hogy most melyikőtök írja a blogot, de én Árpád József Szűcsnek írtam a kritikát, mert ő kérte előre is elnézést, ha Fedeletta Hungary írja a blogot. Igazából nem szerettem volna senkit megbántani nem ez volt a célom! Szerintem ha kicsit oda figyelsz a blogra, és új designt kérsz illetve hallgatsz a tanácsaimra jó blog lesz ez! További jó blogolást és jó hétvégét!

Jó hétvégét nektek blogmanók! 
Puszil titeket:
xxCat L. Loud



                                                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Theme by Lydia (css)
and Leona(header)