2016. augusztus 20., szombat

Cat - kritika #4 - Hannah Polly Evans - Shadow behind Nagini


A kinézet

1. A fejléc : Maga a fejléc nagyon tetszetős. Szépen vannak elhelyezve és kivágva a helyek és a szereplők is. Nem az a kezdő összecsapott munka, hanem egy rendezett precíz munka. Egyetlen egy dolgot furcsáltam, még pedig azt a kört amiből három sugár, vagy mi kijön és az egy kicsit belelóg a lány arcába. Igazából ez csak egy ilyen kis említés amivel kötekedni tudok, hiszen lehet ha nem lenne benne a lány arcába akkor se nem tudnák hibát mondani, se nem lenne olyan mint amilyen.. és ettől eltekintve tényleg nagyon szép és igényes munka.  Egyszerűen ránéztem a fejlécre, és olyan érzésem támadt, hogy belecsöppentem Harry Potter világába és olvassam el ezt a történetet. (6/5)

2. A háttér : Egy egyszerű sötét zöld szín, ami mind a történetre nézve is fontos (gondolom én), mivel ha jól tudom Tom Denem azaz Voldemort Mardekáros volt, plusz annyiból is fontos, hogy nem retina égető szín és illik a fejléchez meg a bejegyzések, modulok hátteréhez. (2/2)

3. Bejegyzések, modulok háttere : A háttér kicsit világosabb zöld, ami nagyon illik külső háttérhez is, illetve a fejléchez is! Így aztán ebbe semmiképp nem tudok belekötni! ( mosolygok) (2/2)

4. Betűszín, betűtípus, betűméret: Ez a fehér szín szerintem jó döntés volt, viszont a méretet egy kicsit javaslom vedd vissza normál 12-re, esetleg 14-re vagy 16-ra. A betűtípus talán Heévetica, bár lehet benézem nagyon, viszont én azt javaslom állítsd be a bejegyzések/részek betűtípusát, mint ami az információk és a linkek betűtípusa. (3/2)

5. A modulok : A modulok nagyon tetszenek, a betűtípusuk is, és a szín is megy a háttérhez.
A menü is kis egyszerű, se nem túl csicsáns, se nem túl giccses, pont jó!  (10/10)

6. Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb. : A blog fejléce egyedi, ahogy a színvilág is.. Szeretem a zöld színt és ezeket az árnyalatokat. Ütős lett! A fejléc is nagyon szép, és különleges, Vparadox szép és ügyes munkát végzett, csak gratulálni tudok! A könyvborítóról az jutott eszembe, ha esetleg lehet kiadni ff-ket, és esetleg kiszeretnéd adatni, akkor ez a könyvborító mindenképp tökéletes! Eltudom képzelni, egy könyvesbolt polcán, amint vár egy kedves olvasóra, aki a gazdája lesz. (10/10)

7. Összhatás: A kinézet szép, igényes, egyedül a betűk méretét, és a 2 menüpontot találtam gondnak. Attól függetlenül nagyon igényes és rendezett! (5/4)

A kinézet összesen: 38/35

A Tartalom

1. A cím: Maga a cím titokzatos, valamiért nekem az jut eszembe, hogy valami sötét titok van, amit Nagini ( Voldemort kígyója) őriz, esetleg neki van nagy köze hozzá. Így, hogy még most kezdek bele a történetbe ( értsd a többit, úgy írom, hogy két perc múlva olvasom is!), egyből arra sarkal, hogy olvassam el, mert egy izgalmas, kalandos Harry Potter ff-nek nézek elébe! (6/6)

2. A fülszöveg: Gyönyörű a fülszöveg. A párbeszédek is szépek, egyedül a :

- Az életemet is oda adnám téged, ha ezzel nem kavarnálak még nagyobb veszélybe. Szeretlek Nagini.

Ennél a mondatnál a téged, helyett gondolom értedet szerettél volna írni, csak elírás lett. Javaslom írd át. Illetve a kavarni, helyett szerintem a sodorni szebben passzolna, de ez már igazán a te döntésed, hogy melyiket szeretnéd.  Illetve ne tegyél kötőjelet a sóhajtotta Voldemort elé, azt hagyd magába, helyette az Elképesztő elé tegyél. (5/4)

3. Az oldalak: Tökéletes lenne, viszont egyedül az szúrt nekem szemet, hogy nincsen külön szereplők a menüpontokban, illetve az eredményeidnek. Szerintem ezzel a kettővel bővítsd ki, bár mostanság nem mindenki szokott kirakni szereplők menüpontot.. Viszont engem nagyon érdekelne ki is lenne Nagini valóban, a kora, stb.. Érted? :) A menünél, a prológus linkjét javítsd ki, mert hibás, mint látom a menű még bővítésre vár, így más hibát nem találtam. A modulok szépek, végre találtam Chatet (juhu!) , szóval mindenképp  szép munka. (4/3)

4. A prológus: Nagyon szépen van megírva. Maga a blog ötlete, a történet és a prológus nagyon tetszett! (2/2)

5. A történet: Nagini ( Cherissa) és Voldemort ( Tom Denem) sötét szerelméről szól, ami tele van titkokkal. Kezdetben, mikor olvastam a prológust, azt gondoltam Nagini egy kedves és odaadó lány, aki mindent megtenne Tomért, aztán kibontakozott egy nem leges válasszal és a pro végénél is, hogy a lányban bujkál mélyen a gonoszság. Érdekes kis történet. Szerintem a Harry Potter fanok nagy örömmel fogják olvasni. Javaslom osztogasd facebook-on blogos csoportokban, illetve kérj linkcseréket, így többen látják a blogod! (5/5)

6. Leírásod, párbeszédek, karakterek: Szép, érthetőek a leírások és a párbeszédek is nagyon jók. Nincs tele párbeszéddel, se nem leírással. Pont jó ez a felállás! Javaslom tartsd meg ezt a jó szokást. (mosolygok) A karaktereket egyszerűen imádtam, hiába vagyok Harry párti.Itt ebben a történetben megmutatkozik a Nagyúr kedves szerethető egyben gonosz énje, és Nagini kis báránybőrbe bújtsága. Érdekesek a karakterek, jók a leírások és a párbeszédek így csak jót tudok írni! (6/6)

7. Stílus, fogalmazás: Tetszett az írás stílusod és a fogalmazásod, mert nagyon egyedi. Biztos vagyok benne, hogy hosszútávon, ha nem is egyből, de emiatt is sok olvasót köszönthetsz majd a köreidben. ( Legalábbis szerintem.) (5/5)

8. Helyesírás, szókincs: A szókincsed nagyon szép, bár van még mit fejlődni, de nagyon tetszett a rész. A helyesírásod igen jó, néhol láttam egy-két (kettőt!) elírást. Gondolom ez a kettő is csak véletlen volt.

"A finom redők szinte sikoltottak a rajtuk ülő kosztól és kiszáradt indáktól, amik elhalt kígyókként kúszták végig a teljes épület északi felén. "


"- Maradj mellettem. Örökre - suttogta Cherissa. Voldemort nem sejthette, hogy az-az elszánt tekintet nem pusztán a mondanivalójának szól. "

(5/4)

9. Hitelesség, történetvezetés: Ahogy olvastam a prológust, olyan érzésem volt, mintha én is ott lennék Nagini és Voldemort beszélgetésénél. Eltudtam hinni ezt a beszélgetést, beleélni magam a történetbe. Csak annyit tudok hozzátenni: Wow, miért nem volt több rész, amit olvashattam volna? A történetvezetésről csak annyit, hogy látom 4 napja kezdted el a blogot teljesen biztosan, így gondolom egy hetente teszel ki részeket, vagy lehet tévedek.. Minden esetre nagyon szép és igényes! (5/5)

10. Ötletesség, egyediség + trailer, stb. : A blogod egyedi és ötletes, a történet egyedi, ahogy a fejléc is. Minden nagyon szép, igényes, ötletes és egyedi. Egyedül azt sajnálom, hogy nem találtam trailert.. Szívesen megnéztem volna. (5/4)

A tartalom összesen: 48/44

Nagyon tetszett a történeted, a blogod szép és igényes. Ha esetleg megfogadod a tanácsaimat, akkor igazán nem tudok semmibe belekötni. Élveztem olvasni a prológust, csak azt sajnáltam, hogy nem volt több rész, mert  olvastam volna tovább és tovább.. A trailerről ne is beszéljünk, azzal még jobban felcsigáztál volna! Tuti ütős lett volna! Szerintem a jövőben sokan fogják olvasni a blogod, mind a történet, mind az igényes blog külső, és az egyedi írás stílusod miatt! Csak gratulálni tudok ehhez a kezdéshez! 
További sok sikert és jó blogolást kívánok Hannah! :) 

További szép napot kíván nektek:
xx Cat L. Loud  

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát, megfogadom a tanácsaidat:)
    Ölel, Hannah

    VálaszTörlés
  2. Kedves Cat!
    Remélem megkapod ezt az üzenetet és el is olvasod. Arra szeretnélek kérni, hogy nézz be a blogomra és olvasd is el az egészet. Nagyon örülnék neki, ha eljutna ez a történetem sok emberhez. :) Még eléggé kezdő blogoló vagyok, szóval bocsi azért ha az elején még nagyon uncsi a történet, de még nem nagyon tudott kibontakozni. Azért remélem elolvasod és tetszeni fog.
    Miss Alison**
    Blogom: www.belnaploja.blogspot.hu

    UI.: vagy esetleg egy cserében is benne lennél? válaszolj a blogomnál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Alison!
      Visszaírtam mindennel kapcsolatban, a blogod chaten! :)

      xxCat

      Törlés

Theme by Lydia (css)
and Leona(header)