2016. december 18., vasárnap

Nessa-kritika #12 - Kidlei: Egyedül újratöltve

Kidlei még július 23-án rendelt a blogja kinézetéről egy kritikát, amit éppen itt volt az ideje hoznom. Ezer bocsánat a késésért, de szokás szerint sok minden a nyakamba szakadt.


Egyedül újratöltve

A kinézet
1. A fejléc. Nem mozgok otthonosan az ilyesmikben, ezért a fejlécen szereplő anime-karakter nem fogott meg túlzottan - ettől még lehet, hogy a célközönségnek tetszik. Mindenesetre szépen van kivágva, és tökéletesen illeszkedik a nagyszerűen összedobott háttérelemek közé is. A felhős megoldás jól el lett találva, valamint a cím betűtípusa és színe is passzol mind a fejléc, mind a blogdesign összhatásába. Annak ellenére, hogy a fejléc közepén lévő színek nagy része nem található meg a design más részén, ezek mégsem ütnek el egymástól - ügyes! (6/5)
2. A háttér. Ritkán látom ezt az árnyalatot blogokon, ezért főleg különleges benyomást kelt. Harmonizál a blogtest színeivel, azonkívül a fejléc kuszaságához tökéletes a sima háttér. (2/2)
3. A bejegyzések és modulok háttere. A fejléchez szuperül illenek, szóval megint semmibe nem tudok belekötni. (2/2)
4. A betűszín, betűtípus, betűméret. A modulok címeinek színéhez én a helyedben egy másikat választanék, mert ez elüt az összhatástól - mind a fekete, mind a szövegdobozok címéül szolgáló kék feliratok. A többi szín rendben. A bejegyzések címének betűtípusát átállíthatnád valami olyasmire, mint amilyennel a cím áll a fejlécen. A méret pedig nekem tökéletesen megfelel. (3/2)
5. Az effektek. A feketére váltó linkeffektekkel a fekete színtől eltekintve semmi probléma - az ugyanis pont nem illik a design világos stílusába. Képeffektet nem láttam, de nem is hiányolom. (2/1)
6. A modulok. A gif a modulsáv legtetején nem nyerte el a tetszésemet, főleg, hogy a sötét szín teljesen elüt a többitől. A 'Visszaemlékezés' szövegdoboza nagyon tetszik, de a szöveget átjavítanám: A légkör sokkal másabb volt, mint Eptervilleben, a házak ilyesztőbbek ijesztőbbek, és még ma is tisztán látom még ma is [így magyarosabb a szórend] a szemeim előtt azt a szobrot, ami előtt elmentem azon a napon. Megálltam előtte, hogy megnézzem, kit ábrázol, de nem találtam semmi papírt, csak egy vésetet találtam [papírt nem is szoktak szobrokra rakni...] közel a szobor lábához: Artur Gwolj. Gwoljenville alapító atyja. Felnéztem az arcára, egyenesen a szemébe, és elkapott az a furcsa érzés, mintha néznének. Emlékszem, hogy hátra kaptam hátrakaptam a fejem, de egy madáron kívül senki sem volt az utcán. Ilyedten Ijedten néztem jobban körbe, mert az elöző előző percben még emberek járkáltak a forgalmas utcán. Még utoljára felnéztem a rám felém magasodó szoborra, és majd elindultam, de még perceken keresztül éreztem a tekintetét, mert csak a szobor lehetett. A szomszédom házának az ablaka vörös színben úszott, kiváncsivá kíváncsivá téve engem, így, lassan oda lépkedve odalépkedve a függönyös ablakhoz, próbáltam benézni rajta, de a róló roló hirtelen csapódott le, engem halálra rémítve rémisztve. Bárki bármit mond nekem, Gwoljenville nem egy szokványos város. Egy történet rólam és arról, miként nem szabad barátkozni, meg persze egy könyvről amit egy bizonyos M.D írt, és valamiért hasonlít az én írás stílusomhoz írásstílusomhoz.
A következő, amin van mit javítani, az 'A hibám': Éreztem, hogy valamit el fog venni tőlem, valamit, ami nélkül a legnagyobb félelmem fog valóra válni, mégis... Én beleszerettem, és megállíthatatlanul ellenkeztem annak a ténynek azzal a ténnyel, ami végül beigazolódott. Ellvedte Elvette tőlem, én meg egy mosolyt sem eresztettem meg azóta.
A zaklatás elleni kampánynak, amit kitettél, semmi értelmét nem láttam soha, és kicsit hülyén is fest a plecsnije a blogodon, de ha te hatásosnak érzed (mármint hiszed, hogy az a szösszenet, amit a kitalálója írt, bármin is változtat a világon), akkor felőlem maradjon.
A menüt érdemes lenne rögtön a fülszöveg után helyezni, mert fontosabb, mint az archívum. (12/7)
7. Bejegyzéselrendezés. Nem igazán értem, mi a célod a 'moment captured forever'-felirattal a bejegyzések elején, de nem hangzik rosszul. A dátumfejléc úgy jó, ahogy van, és király, hogy középre zártad a címet és az alsó linkeket, mint a szerző és a megjegyzések. (3/2)
8. Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb. Egyedi a blogod egész színvilága, a fejléc és a modulok nevei (fülszöveg=visszaemlékezés, archívum=emlékek, idézet=a hibám, író profilja=aki visszaemlékezett). A könyvborító letisztult, de gyönyörű, és külön dicséret, amiért nem csicsáztad, ahogy szinte mindenki más. Nagyon tetszik. (5/5)
9. Az összhatás. A blogodra jó ránézni, és kész! (5/5)

A kinézet összesen: 40/31


Szinte már hagyomány, hogy itt a késés és a hosszú várakoztatás miatt könyörögjek elnézésért; most is ezt teszem. Remélem, azért hasznát vetted a kritikámnak, és legalább valamennyire megérte várni rá.
Tünaydın, herkes! :)

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Köszönöm a kritikát, igyekszem kijavítani azokat a hibákat, amiket kiemeltél. Én is el vagyok havazva így semmi baj, megértem, hogy sok dolgotok volt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm megértésedet! Nincs mit, enyém volt a megtiszteltetés. :)

   Törlés