2016. március 20., vasárnap

Kritika; Angyalok szárnyán - ❌Dalma❌

Ahoy!

Nos, amint olvashattátok [jó sokszor :D] az előző blogunk törlődött - magunk sem tudjuk, hogy hogyan és mi célból - ezért kellett egy újat csinálnunk. A régi kérések mind elvesztek, így minden kedves rendelőt megkérünk, hogy amennyiben még kéri a megrendelt dolgot, jelezze chaten vagy e-mailbe, hogy semelyikünk ne dolgozzon fölöslegesen!
És, akkor itt is lennék az első munkámmal ezen a blogon. Remélem tudtam segíteni! :) [Mostantól egy kicsit máshogy fogom pontozni és nézni a dolgokat!]
Jó szórakozást; Dalma


Figyelem! A kritika csak a saját véleményem, építő jelleggel íródott! Ha esetleg megbántottalak volna, elnézésedet kérem!
Író: Kanna-chan
Novellák száma: 2.

Cím: Őszintén nem tudom, hogy mennyire kapcsolódik az egész bloghoz, így, első benyomásra. Helyesírási szempontból is tökéletes, rövid és tömör. [Itt gondolok az egyedi címekre és az állandósult címekre, amit elég kevés blogon vesznek figyelembe] 
2/2 pont


Kinézet: A fejléc nagyon szép, ügyes munka! Tetszik, hogy nem téglalap alakú, hanem kicsit kockásabb beütésű. Színvilága szép és változatos, a színek passzolnak egymáshoz. A háttérben szépen össze vannak mosva a képek, esetleg még lehetett volna egy kicsit halványítani. Az angyalok szépen ki vannak vágva, egyedül az a gond, hogy első ránézésre a repülő angyal lábánál olyan, mintha levágatlan részek maradtak volna. A betűtípus - amelyikkel az Angyalok szárnyán felirat van írva - nem tetszik. Nehézkesen lehet csak kiolvasni, túl tömör az egész. Elég lett volna a sima szöveg, nem kell rá a körvonal. Vagy a színét lehetett volna világosabbra állítani. Viszont a másik felirat már jobbal elnyerte a tetszésemet. Jó megoldás, hogy a die szócska el lett fordítva! Összességében nekem elnyerte a tetszésemet, a pár kis hibát leszámítva!
A design első ránézésre megtetszett nekem! Szép, egyszerű és letisztult, pont amit szeretek! A háttér színét én megváltoztatnám, mert túl erős a fejléc színeihez képest! A bejegyzés címe, a dátum és a modul címe nagyon elnyerte a tetszésemet, az egyszerű kóddal is! A főháttér színe is szép, illik a fejléchez.
Az elrendezés is jó, én csak a 'Minden' modult tenném a 'Cserék' elé vagy esetleg utána.
10/8 pont


Tartalom; Ígéret: Első ránézésre igen kevéskének tűnik, novella létére is, A szöveget én sorkizárttá tenném, mert úgy sokkal átláthatóbb az egész rész. A képet én más helyre raknám, mert így nem a legszebb. Javaslom, rakd ki a bal vagy jobb oldalra, és hagyd, hogy a szöveg körbefussa. Úgy szerintem sokkal szebb és igényesebb!
Őszintén, mikor először elolvastam, nem értettem semmit. Nagyon, de nagyon sötét volt az agyamban. Szépen fogalmazol, néhol mondjuk kicsit nyersek voltak számomra a szavak, de ez nem sokszor fordult elő. Kétszeri elolvasás után, kezdtem kapiskálni a történet lényegét. Szép gondolataid vannak, de egy kicsit zavarosan fejezed ki őket. Számomra ez volt a gond.
5/3 pont


Átverés: Na igen, ez már hosszabb résznek ígérkezik! Itt is ugyan azt javaslom a bejegyzés kinézete téren.
Őszintén enyhén borzongva olvastam el a sorokat. Az első mondat szépen meg van fogalmazva, viszont szúrja ott az oldalam két szó; "Hajamon lágyan átfújt a tavaszi szellő – ami hideg –, miközben vérben ázott kezeimet szemeim elé húztam."
Az egyáltalán nem kell oda, csak belerondít a fogalmazásodba! Inkább írd át valami másra! Példa; "Hajamon lágyan átfújt a hideg, tavaszi szellő  miközben vérben ázott kezeimet szemeim elé húztam."
A visszaemlékezés nekem fura, volt, hogy nem a történet elején vagy a végén van, hanem a közepén. Persze, értem én, hogy oda kapcsolódik, de én akkor is furcsálltam.
A lány reakciója érthető, de szerintem jobban is le tudta volna írni, több érzelemmel együtt. Mondjuk, nem hiszem, hogy egy hulla látványa miatt sokkot kapott volna, - ha már annyit ölt. de valami szívbe maró érzést biztos érzett.
Az utolsó bekezdés az, ami igazán elnyerte a tetszésemet!  Az érzelmek átjöttek, amiket nem mindig szavakba öntöttél, hanem körbe írtad azt.
5/4 pont.
Összes pont: 22 pont
Ebből elért: 17 pont

További sok sikert! :)

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a gyors kritikát. Igyekszem megfogadni a tanácsaidat. Az Ígéret novellámat mindenképpen újraírom, mert már te vagy a második aki nem értette. A képeket elhelyezem. Az Átverést megpróbálom érzelmesebbre írni mikor Rin meglátja Aratát. Köszönök mégegyszer mindent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Semmiség, örülök, hogy megfogadod a tanácsaim! A kijavított változatot, majd szívesen elolvasom! :3
      xx Dalma

      Törlés

Theme by Lydia (css)
and Leona(header)